Aquafilter KDF tartalmú zuhanyszűrő SH5
[FHSH5]
Eredeti ár : 7.100,-Ft
Akciós ár : 6.600,-Ft
( Nettó ár: 5.197,-Ft )
[készleten]

Az Aquafilter SH-5 KDF tartalmú zuhanyszűrő egy kézi zuhanyfej, amely szűrőbetétet tartalmaz.

Általánosságban: A készülék külseje egy teljesen hagyományos kézi, többállású zuhanyfej külsejével egyezik meg, a különbség, hogy tartalmaz egy szűrőbetétet is, amelyen a víz áthaladva azt megtisztítja. Az SH-5 KDF zuhanyszűrőt 2 az 1-ben funkció jellemzi: zuhanyszűrő- és masszázsfej egyben (a vízsugarak 3 állásba állíthatók be: normál teljes szórás, lágy gyengéden masszírozó hatás és frissítő egyenletes szórás). Külsejére az elegáns megjelenés jellemző.

A Klór és származékai 90-95%-át eltávolítja.

Az Aquafilter SH-5 zuhanyszűrő tulajdonképpen teljesen ugyanazt tudja, mint az Aquafilter SH-6 zuhanyszűrő, csak a zuhanyfej méretében van eltérés. Az SH-6 zuhanyszűrő fejének átmérője nagyobb (15 cm), így az SH-6 típus esőztető zuhanyfej funkciót is betölthet.

Miért fontos a fürdővíz klórmentesítése? Válaszul olvassa el írásunkat: "Klór a vízben" >>

A KDF zuhanyszűrővel kezelhetőek olyan, a klóros csapvíz okozta haj- és bőrproblémák, mint korpa, ekcéma, száraz viszkető bőr, töredező és száraz haj, egyéb bőrbetegségek klóros víz okozta irritációi pedig megszüntethetők.

A zuhanyzsűrő betétjének felépítése:

1. KDF-55 töltet. A KDF egy szabadalmaztatott vízszűrési technológia. A KDF-55 nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, amely szűrőhatását redox (redukció-oxidáció) folyamat következtében fejti ki, mely során a szennyeződéseket ártalmatlan anyagokká alakítja át. E kémiai folyamat felhasználásával  a KDF egyrészt a klórszűrésében játszik fontos szerepet, másrészt meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását a szűrőben, ezáltal támogatva a szűrő hatékonyságát. A KDF töltet ezen felül eltávolítja a növényvédő szereket és csökkenti a hidrogén szulfidot, a nehézfém koncentrációt (ólom, arzén, higany, kadmium), a vasat és magnéziumot, a krómot. Lágyítja a vizet. (További részletek itt: KDF technológia >>).
2. Fehér színű, ásványi kerámia golyók. Antibakteriális hatást fejtenek ki.
3. Barna színű, turmalinos ásványi golyók. Infravörös sugarak (FIR = far infra red) és a negatív ionok forrása. Ezen tulajdonsága következtében ionizálja (negatív töltésű ionjai által lúgosítja), energetizálja a környezetét -jelen esetben a vizet-, csökkenti annak klaszterszintjét. A víz viszkozitása 10%-kal nő a turmalin hatására. A turmalin által kisugárzott mély infravörös sugarak a testünket a víz frekvenciájára hangolják. A testünk molekulái ugyanazt a rezgésfrekvenciát veszik fel, amivel a turmalinnal kezelt víz rendelkezik. Ezáltal az élő szervezet energiaszintje megnő, a molekulák rezgésszáma emelkedik. Ez aktivizálja a sejteket, és a sejtanyagcserét.

Az Aquafilter SH-5 zuhanyszűrő jellemzői:

  • A krómozott, műanyag zuhanyfej rózsájának átmérője: 10 cm
  • Teljes hosszúság: 25,5 cm
  • Teljesítmény: 10 liter/perc (átlagos, 4 bar hálózati nyomáson)
  • Megengedett hálózati víznyomás: 2-6 bar
  • Maximális működési hőmérséklet: 45°C
  • Csatlakozási méret: 1/2"
  • Szűrőbetét tömítőgyűrű: 13,6x2,4mm (NBR)

A csomag tartalma: 1 db zuhanyfej tömítőgyűrűvel (1/2"), 1 db szűrőbetét tömítőgyűrűvel.

Felszerelése: nagyon egyszerű; a meglévő zuhanyfej helyére kell felszerelni. (A magyar szabványnak megfelel, így a készülék felszerelhető a legtöbb magyar otthonban.)

A zuhanyszűrő nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.

Az Aquafilter SH-5 zuhanyszűrő karbantartása: különösebb karbantartást az SH-5 zuhanyszűrő nem igényel. Vízkő, szappanmaradványok és egyéb szennyeződések eltávolításakor karcmentes súrolószert vagy vízkőoldót, és puha anyagot alkalmazzon a krómozott felületeken. Ha a szűrőbetét elhasználódott és már nem szűr hatékonyan, a szűrőházat (nyelet) szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét könnyen kicserélhető.

Szűrőbetét kapacitása: az Aquafilter SH-5 zuhanyszűrő maximum 2.500 liter víz megtisztítására képes, utána szűrőbetét csere szükséges. (Napi 50 liter -ami egy átlagos zuhanyzás- vízfogyasztással ezt a mennyiséget kb. 2 hónap alatt lehet elérni.)

Javasolt szűrőcsere: maximum 3 havonta vagy a szűrőbetét telítődését követően, amelyik előbb bekövetkezik. A szűrőbetét élettartama függ a kezelendő víz minőségétől (összetételétől és szennyezettségétől) és az átfolyt víz mennyiségétől.

Csere szűrőbetét: FCSH-56, terméket és az árát itt megtekintheti >>

Garancia: 1 év

Gyártó: Aquafilter Inc, USA

CleanLife - www.cleanlife.hu

A termék felvétele: 2010 október 02, szombat.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
NANOSEPT® AQUA fertőtlenítő víztisztítókhoz
NANOSEPT® AQUA fertőtlenítő víztisztítókhoz
SMART Chlorine Free zuhanyszűrő betét (tölthető)
SMART Chlorine Free zuhanyszűrő betét (tölthető)
CleanLife kerámia csapszűrő betét, típus 2.
CleanLife kerámia csapszűrő betét, típus 2.
SMART fémházas zuhanyszűrő, Chlorine Free
SMART fémházas zuhanyszűrő, Chlorine Free
CleanLife kerámiaszűrős csapszűrő, típus 2.
CleanLife kerámiaszűrős csapszűrő, típus 2.
Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz, 1/4" 2,8 bar, Quick
Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz, 1/4" 2,8 bar, Quick