ADWA pH mérő cseppmentes, AD11
[AD11]
Eredeti ár : 16.550,-Ft
Akciós ár : 15.000,-Ft
( Nettó ár: 11.811,-Ft )
[készleten 1 db]

Az ADWA AD11 tip. pH és hőfok mérő egy zsebben elférő, hordozható, cseppálló (IP67 védettség) kézi műszer. A műszer elektródája cserélhető. Van hozzá csukló-akasztó és ővcsipesz is. A műszer digitális kijelzővel és eredményt tartó funkcióval rendelkezik.

Kitűnően alkalmazható ivóvíz, medence, akvárium, öntözővíz, kerti tó és természetes vizek, továbbá gyümölcs és zöldséglevek pH-értékének és hőfokának meghatározására. Elem: 4 x 1,5V (tartozék).

Jellemzők:
  • Vízhatlan kivitel (IP67 védettség)
  • Automatikus hőmérséklet kompenzáció
  • Cserélhető elektróda
  • Automatikus egy- vagy kétpontos kalibráció
  • Automatikus kikapcsolás
  • Kétsoros kijelző pH érték és hőmérséklet megjelenítésére
  • Értéktartás funkció

Mérési tartományok:
-2 - 16 pH
-5 - 60°C (vagy 23-140°F)

Felbontás:
0.1 pH 0.1°C

Pontosság (20°C):
±0.1 pH ±0.5°C

Méret: 175,5x39x23mm

Súly: 100gr

Garancia: készülék 1 év, elektróda fej (külön cserélhető, kódja: AD11P) 6 hónap

Minősítés: CE

Gyártó: ADWA (EU)

Figyelem! A mérőműszer elektroda kupakjában gyárilag tároló folyadék van töltve, amely nedvesen tartja az üveggömböt, meggátolva az elektróda esetleges kiszáradását.

Kalibrálás: A műszer gyárilag kalibrált, de alkalmanként utánakalibrálás javasolt a pontos mérés érdekében. pH kalibráló folyadékok: A70007P (pH 7,01) vagy A70004P (pH 4,01) (a termékhez jár 1-1 db, 20ml-s kalibráló folyadék)

Tárolás: Az egyes mérések között tároló oldatban javasolt nedvesen tartani az elektródát, ezzel is biztosítható a gyors mérés, a mérési pontosság és az elektróda hosszútávú optimális működése, élettartama. A tároláshoz az elektróda számára megfelelő kémiai összetételű tároló oldatot célszerű használni. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor alkalmazható a 4,01 vagy 7,01 pH-s puffer-oldat is. Tilos desztillált vízben tárolni az elektródát.

Fókuszban a pH elektróda kezelése

A pH elektróda helyes használata pontosan ugyanannyira fontos a hosszú élettartam megőrzése szempontjából, mint a rendszeres és optimális karbantartás.

A leggyakrabban jelentkező teendők:

Kristályszemek a védőkupakon vagy érzékelőgömbön: Az új pH elektróda védőkupakját eltávolítva, lecsapódó kristályokat fedezhet fel. Ez teljesen normális jelenség, nem kell megijednie, mivel a kristályos só kialakulása a tároló oldat párolgásának köszönhető. Egyszerűen, vízzel leöblíthetőek a kristályszemek.

A szállítás során megtörténhet, hogy az érzékelőgömb belsejében légbuborékok alakulnak ki, amik természetesen befolyásolhatják a mérési pontosságot. Ám ez a jelenség sem adhat okot aggodalomra. A megoldás egyszerű, elegendő az elektródát lerázni úgy, mint egykor a higanyszálas hőmérőket. Ezzel a rázó mozdulatsorral a buborékok kíméletesen, de eredményesen eltávolíthatóak.

Amennyiben az elektróda kiszáradt, úgy a kondicionáláshoz elengedhetetlen a tárolóoldatos áztatás, minimum egy órán keresztül. De ha egy éjszakán át pihentetjük a műszert, akkor biztosan sikeres lesz az elektróda regenerálása. Az érzékelőgömb és a referencia átvezető hidratálásával újra visszanyerhető a mérési pontosság. Az elektróda leöblítése állandó feladat. Miután kikerült az oldatból, vagy mielőtt bekerül az új oldatba. A legjobb erre az ioncserélt víz, de desztillált vagy csapvíz is megfelelő lehet.

A pH elektróda a mérőműszer lelke?

Igen, és éppen ezért odafigyelést, hozzáértő törődést igényel. Ám megéri a ráfordított energia és idő. Hiszen az EU-ban gyártott, stramm, strapabíró, cseppálló, több ponton kalibrálható, hőmérséklet kompenzált műszerekből így kihozható a maximum. Tévedések, pontatlanságok és kellemetlenségek nélkül.

CleanLife - www.cleanlife.hu

A termék felvétele: 2010 szeptember 17, péntek.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
Kombi bekötő-elosztó csatlakozó, csappal, 3/8" x 3/8" x 1/4" FÉM
Kombi bekötő-elosztó csatlakozó, csappal, 3/8" x 3/8" x 1/4" FÉM
RO nyomásfokozó pumpa HF-9050, 24V, 1,2 LPM
RO nyomásfokozó pumpa HF-9050, 24V, 1,2 LPM
Aquafilter 1 mikronos polipropilén (PP) mechanikai szűrőbetét 10"x2,5"
Aquafilter 1 mikronos polipropilén (PP) mechanikai szűrőbetét 10"x2,5"
Adapter RO nyomásfokozó pumpához, 220/24V, 1,5A JACK
Adapter RO nyomásfokozó pumpához, 220/24V, 1,5A JACK
Útváltó szelep asztali víztisztítókhoz, egyirányú, 1/4" műanyag csőhöz, műa. karral, hollanderrel
Útváltó szelep asztali víztisztítókhoz, egyirányú, 1/4" műanyag csőhöz, műa. karral, hollanderrel
Aquafilter 5 mikronos polipropilén (PP) mechanikai szűrőbetét 10"x2,5"
Aquafilter 5 mikronos polipropilén (PP) mechanikai szűrőbetét 10"x2,5"