Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF-STO)
[FHCTF+FCCBKDF-STO]
Eredeti ár : 13.700,-Ft
Akciós ár : 12.500,-Ft
( Nettó ár: 9.843,-Ft )
[készleten]

Az Economy Water átfolyós asztali víztisztító pultra, a mosogató mellé állítható, a csaptelepre szerelhető, 1 szűrőházas berendezés. A szűrést 1 db, 2 lépcsős, ún. kombinált szűrőbetét végzi el.

Az Economy Water átfolyós asztali víztisztító különlegessége, hogy a 2. szűrési lépcsőben az aktívszén szűrő mellett KDF (nagy tisztaságú réz-cink ötvözet) töltet is van benne. A KDF meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását, ezáltal segíti a szűrőbetét hatékonyságát.

Előnye: kedvező vételi- és karbantartási (szűrőcsere) költség, és a szűrőbetét különleges kiegészítője (KDF).

Bárki által könnyen felszerelhető. Utazáskor, nyaraláskor is magával viheti.

A csomag tartalma: 1 db komplett víztisztító ún. kombinált szűrőbetéttel (FCCBKDF-STO), 1 db szűrőház kulcs, köztes adapter, használati útmutató.

Az Economy Water átfolyós asztali víztisztító főbb jellemzői:

 • Szűrőház: 10" műanyag, átlátszó (sötétített)

 • 10" kombinált (5 mikron polipropilén (PP) és aktívszén (GAC)) szűrőbetét+KDF (FCCBKDF-STO)

 • Maximális teljesítmény: 200 liter/óra

 • Méretei, magasság: 33 cm, átmérő: 12,5 cm

 • Súlya: 1,7 kg

 • Megengedett hálózati víznyomás: 2-6 bar

 • Útváltó csap: krómozott, fém

 • Tisztavíz kifolyócső: krómozott, fém

 • Vízcső: 3/8" (fehér, PVC, puha)
 • Maximális működési hőmérséklet: 45°C

Az Economy Water átfolyós asztali víztisztító felszerelése: az asztali víztisztító nagyon egyszerűen felszerelhető, szakértelmet nem igényel. A berendezést a pultra, a mosogatótálca mellé helyezve javasolt csatlakoztatni a konyhai csaptelepre az alábbi módon: egyszerűen le kell csavarni a konyhai csaptelep végén lévő szűrőt (perlátort), és a helyére felcsavarni a víztisztító fehér vezetékén lévő ún. útváltó csapot. Amennyiben a konyhai csaptelep vége belsőmenetes, akkor alkalmazza a víztisztítóhoz járó menet átalakító adaptergyűrűt, ellenkező esetben anélkül csavarja fel az útváltó csapot a konyhai csaptelep végére.

FONTOS: az asztali víztisztító nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére. Olyan vízre alkalmazható, amely a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően került bevizsgálásra és ivóvíz felhasználási célra engedélyezve.

Hogyan működik? A víztisztító átfolyó rendszerű, azaz a szűrőbetéten átszűrődő víz közvetlenül a kifolyócsőn keresztül folyik ki. A csapvíz szűrése és a tisztított víz kifolyása rögtön megindul a konyhai csaptelep megnyitásával. A konyhai csaptelepre csatlakoztatott útváltó csap függőleges vagy vízszintes helyzete határozza meg a csapvíz útját. Függőleges helyzetben a csapvíz szűretlenül kifolyik a konyhai csaptelepből, vízszintes helyzetben pedig a víztisztítóba folyik, majd szűrést követően kifolyik annak saját kifolyócsövén keresztül. Lásd a képen!

A kombinált szűrőbetét (FCCBKDF-STO) lépcsői:

 1. 5 mikronos polipropilén, mechanikai szűrő (50%)
 2. Szemcsés szerkezetű aktívszén szűrő (GAC)+ KDF töltet (50%)

Mit szűr ki a vízből?

 • Kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. rozsda, homok, iszap...).

 • Az aktívszén kiszűri (megköti) az oldott szerves szennyező anyagok (pl: kőolajszármazékok -benzol-, szerves savak, növényvédőszereket -peszticidek- és egyéb vegyi anyagokat) 98%-át, oldott gázokat, műtrágyaszármazékokat és fenolokat ezáltal a kellemetlen szag- és íz anyagokat.

 • Eltávolítja a szabad és kötött aktív klórt, klórszármazékokat, pl. a rákkeltő trihalometánokat és a trihaloetilént, melyek a hálózati víz klórozása miatt mindig jelen vannak.

 • Kiszűri az azbesztet és korlátozott mértékben a nehézfémeket (ólmot, vasat, mangánt, molibdént, kadmiumot, cinket) is.

 • A KDF (KDF-55) egy szabadalmaztatott vízszűrési technológia. A KDF-55 nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, amely szűrőhatását redox (redukció-oxidáció) folyamat következtében fejti ki, mely során a szennyeződéseket ártalmatlan anyagokká alakítja át. E kémiai folyamat felhasználásával  a KDF egyrészt a klórszűrésében játszik fontos szerepet, másrészt meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását a szűrőben, ezáltal támogatva a szűrő hatékonyságát. A KDF töltet ezen felül eltávolítja a növényvédő szereket és csökkenti a hidrogén szulfidot, a nehézfém koncentrációt (ólom, arzén, higany, kadmium), a vasat és magnéziumot, a krómot. Lágyítja a vizet. (További részletek itt: KDF technológia >>)

Az Economy Water asztali víztisztító karbantartása:

A víztisztító különösebb karbantartást nem igényel, azonban a szűrőbetét telítődését követően ki kell cserélni a szűrőbetétet újra.

A szűrőbetétet kapacitása: maximum 3.0000 liter megszűrt víz.

Javasolt szűrőcsere: maximum 6 havonta vagy a szűrőbetét telítődését követően, amelyik előbb bekövetkezik. A szűrőbetét élettartama függ a kezelendő víz minőségétől (összetételétől és szennyezettségétől), illetve a készüléken átfolyó víz mennyiségétől.

A kombi szűrőbetétet és árát itt megtekintheti: FCCBKDF-STO >>

Gyártás helye: Magyarország

Minősítések: A berendezés ivóvízbiztonsági engedéllyel rendelkezik (19590-5/2022/KTEF)

CleanLife - www.cleanlife.hu

A termék felvétele: 2011 május 12, csütörtök.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
PurePro előszűrőbetét szett-3, "M" szériához, In-Line, belsőmenetes
PurePro előszűrőbetét szett-3, "M" szériához, In-Line, belsőmenetes
Quick gyorscsatlakozó záródugó 1/4"
Quick gyorscsatlakozó záródugó 1/4"
Quick gyorscsatlakozó rögzítőgyűrű (patkó) 1/4"
Quick gyorscsatlakozó rögzítőgyűrű (patkó) 1/4"
CleanLife aktívszén utószűrő (+Ezüst+KDF), In-Line 2", belsőmenetes
CleanLife aktívszén utószűrő (+Ezüst+KDF), In-Line 2", belsőmenetes
Membránház-kulcs 2,5"
Membránház-kulcs 2,5"
Teflonszalag 13mmx0,1mmx15m
Teflonszalag 13mmx0,1mmx15m