Economy Water, ECONOMY fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító
[RO-ECONOMY]
Az Ön ára : 75.915,-Ft
( Nettó ár: 59.776,-Ft )
[RENDELÉSRE: 3-5 NAP]

Az Economy Water RO-ECONOMY fordított ozmózis membránt tartalmazó, tartályos, hálózati víz utótisztító kisberendezés a konyhai mosogató alá, a vízhálózatra szerelhető, 4 szűrő-lépcsős, kompakt kivitelű, dizájn dobozos készülék. A szűrőházakba épített szűrők, ún. kompakt szűrőegységek, melyek előnye, hogy a szűrők cseréje szűrőházakkal együtt, szerszám nélkül könnyedén megoldható. A készülék jellemzője még, hogy a tisztítórész mérete, a kompakt kivitelű szűrőegységeknek köszönhetően, jóval kisebb és egy tetszetős műanyag dobozban van elhelyezve.

A Fordított ozmózis (RO) rendszerű víztisztító eltávolítja a vízből: a lebegő szennyeződéseket (rozsda, homok, stb.), a vízkövet, a klórt és származékait, a vegyszereket, nehézfémeket, nitrátokat, az arzént, a hormonokat és gyógyszerszármazékokat, a vírusokat és baktériumokat, radioaktív részecskéket; röviden: az élő szervezetre káros, összes idegen anyagot.

A RO víztisztító készülékek a vízben lévő lehetséges szennyeződéseket 95%-os szűrési hatékonysággal szűrik ki. A tiszta ozmózis víz minősége függ a tisztítandó víz minőségétől: a szennyezettségének mértékétől, a víz hőmérsékletétől és pH értékétől, továbbá a (hálózati) víznyomástól is. RO víztisztító készülékekben a membránszűrő által kiszűrt szennyeződések nagy része (ún. technikai víz formájában) a szennyvízhálózatba öblítődik és csupán néhány százaléknyit gyűjt a membrán magába. Ezáltal, illetve az előszűrők rendszeres karbantartásával (cseréjével) biztosított, hogy a RO víztisztítók membrán szűrője hosszútávon (akár 2-3 évig) hatékonyan "dolgozzon". A fordított ozmózis (RO) technológia végzi el a leghatékonyabb szűrést a víztisztítási technológiák közül!

Ide kattintva elolvashatja a NASA által kifejlesztett, víztisztításra alkalmazott RO technológia lényegét >>

Az Economy Water RO-ECONOMY  háztartási RO víztisztító standard jellemzői:

A tisztítórész 5 lépcsője

1. lépcső: 5 mikronos polipropilén előszűrő (kompakt, In-line, "Push-In" csatlakozás)

2. lépcső: aktívszén (GAC) előszűrő (kompakt, In-Line, "Push-In" csatlakozás)

3. lépcső: 1 mikronos polipropilén előszűrő (kompakt, In-Line, "Push-In" csatlakozás)

4. lépcső: RO membrán szűrő (résméret: 0,0001 mikron, kapacitás: 75 GPD=Gallon/Nap) 2,5"/1812 RO membránházban

5. lépcső: aktívszén utószűrő (kompakt, In-Line, "Push-In" csatlakozás)

A tartály: 12 literes, anyaga fém (rozsdamentes acél), belül polipropilén bevonattal (NSF és CE minősítések).

Megengedett hálózati víznyomás: 3-7 bar. (Ha önnél ennél alacsonyabb a hálózati víznyomás értéke, akkor a ECONOMY-PUMP, nyomásfokozóval ellátott RO víztisztító berendezést javasoljuk választani.)

Kapacitás: 120-320 liter/nap (a hálózati víznyomástól és a víz szennyezettségétől függően).

Az Economy Water RO-ECONOMY háztartási RO víztisztító méretei:

A doboz

- magassága: 43 cm

- hosszúsága: 35 cm

- szélessége: 15,5 cm

A 12 literes tartály

- magassága: 43 cm

- átmérője: 28 cm

A tisztavíz csaptelep: FC101-FU-D2 (kerámiabetétes, krómozott fém, modern).

Az Economy Water RO-ECONOMY háztartási RO víztisztító tömege összesen: 12 kg.

Az Economy Water RO-ECONOMY háztartási RO víztisztító berendezés csomagja az alábbiakat tartalmazza: 1 db 5 lépcsős tisztító rész szűrőbetétekkel dizájn dobozban, 1 db tisztavíz csaptelep, beszereléshez szükséges szerelékek és 1 db membránházkulcs, beszerelési és használati útmutató.

FONTOS: a RO víztisztító nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére. Olyan vízre alkalmazható, amely a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően került bevizsgálásra és ivóvíz felhasználási célra engedélyezve.

Beszerelés: a víztisztító beszerelése gyorsan és könnyen elvégezhető gyorscsatlakozós kivitelnek köszönhetően. A szűrőegységek gyárilag be vannak szerelve (kivéve az RO membrán szűrőt, amely steril csomagolásban van). A víztisztító berendezésre saját beszerelés esetén is a vonatkozó garancia érvényes, a  Gépkönyv beszerelési útmutatója lépésről-lépésre segítséget nyújt hozzá.

FIGYELEM: felhívjuk figyelmét, hogy a biztonságos szűrt víz előállításához előírt a készülékhez sterilizáló UV-lámpa alkalmazása, valamint rendszeres szakszerű szűrőcsere és karbantartás elvégzése szükséges.

A készülékben alkalmazott ún. by-pass szelep segítségével a tisztavíz keménysége beállítható, így nincs szükség ásványi anyag visszapótlásra (visszasózó egység alkalmazására). By-pass szelep az előszűrt vízből kever hozzá a beállítottnak megfelelő mennyiséget a membrán szűrő által megszűrt vízhez. Ha teljesen el van zárva a By-pas szelep, akkor nincs hozzákeverés.

Karbantartás:

A háztartási RO víztisztító berendezés hosszú távú hatékony és megfelelő működéséhez, továbbá  a fent megjelölt garancia érvényesüléséhez rendszeres karbantartásra van szükség. Ez áll egyrészt az alábbi időközönként történő szűrőcserék elvégzéséből:

  • Az 1-2-3. ún. "Push-In" csatlakozású előszűrőt és az 5. lépcsőben lévő ugyancsak "Push-In" csatlakozású utószűrőt 6 (átlagos, 4 fős család esetén), de maximum 12 havonta (kisebb felhasználás esetén).
  • A 4. lépcsőben lévő RO membrán szűrőt 24 (átlagos, 4 fős család esetén), de maximum 36 havonta (kisebb felhasználás esetén).

A szűrőbetétek élettartama függ az átfolyt víz mennyiségén túl a bemenő víz minőségétől (összetételétől és szennyezettségétől) is!

Továbbá a szűrőcserék elvégzésénél javasolt még egy fertőtlenítést végezni, ehhez alkalmazhatunk természetes fertőtlenítőszert is, pl: grapefruitmag kivonatot vagy Ezüstkolloidot. Mindkettő nevezetes a gomba- és baktériumölő képességéről. Fertőtlenítő Ezüstkolloid termékünket itt megtekintheti: KoMiTo Ezüstkolloid >>

Minősítések: a berendezés ÁNTSZ/NNK (50917-4/2020/KTEF ivóvízbiztonsági) engedéllyel rendelkezik.

TIPP!

  • Alkalmazzon szivárgás érzékelőt a víztisztítóhoz, mely automatikusan lezárja a víztisztítót, ha vízszivárgást érzékel a víztisztítón kívül. A terméket és árát itt megtekintheti: Szivárgás érzékelő víztisztítóhoz >>

  • Amennyiben 5-6 bar-nál magasabb, illetve rendszeresen vagy alkalmanként valószínűsíthető, hogy 7 bar fölé emelkedik a hálózati víznyomás értéke, alkalmazzon nyomáscsökkentő szelepet a víztisztítóhoz, amely a fordított ozmózis  készülék üzemeléséhez szükséges optimális víznyomás feletti értéket lecsökkenti 5 bar körüli értékre és megvédi a készüléket az esetleges károsodástól. A terméket és árát itt megtekintheti: Nyomáscsökkentő víztisztítóhoz >>

  • Ha nem szeretne külön tisztavíz csapot a pulton elhelyezni, lehetőség van ún. 3-utas konyhai csaptelep felszerelésére a meglévő csaptelep helyére. Dekoratív, többféle dizájnú és színű konyhai 3-utas csaptelepeinket itt megtekintheti: Konyhai csaptelepek víztisztítóhoz >>

Alul, az "Elérhető opciók"-nál kiválaszthatja a beszerelési igényét és az UV-lámpát. További vízkezelő egységeket lehet felszerelni a víztisztítóra, ezeket itt megtalálja: Kiegészítő, vízkezelő patronok>>

Gyártás helye: Magyarország.

CleanLife - www.cleanlife.hu

Elérhető opciók:
Beszerelés:
UV-lámpa készlet:
A termék felvétele: 2022 június 13, hétfő.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
Aquafilter AISTRO-L műgyantás vízlágyító egység, In-Line 2,5", belsőmenetes
Aquafilter AISTRO-L műgyantás vízlágyító egység, In-Line 2,5", belsőmenetes
LUXESTYLE elő+utószűrőbetét szett-4 BLOCK
LUXESTYLE elő+utószűrőbetét szett-4 BLOCK
LUXESTYLE visszasózó egység, In-Line 2", belsőmenetes
LUXESTYLE visszasózó egység, In-Line 2", belsőmenetes
LUXESTYLE 100 GPD RO membrán szűrőbetét
LUXESTYLE 100 GPD RO membrán szűrőbetét
LUXESTYLE 75 GPD RO membrán szűrőbetét
LUXESTYLE 75 GPD RO membrán szűrőbetét
"L" könyök összekötő-idom 1/4"x1/4", Quick
"L" könyök összekötő-idom 1/4"x1/4", Quick