EconomySoft STANDARD 50 központi vízlágyító
[ES-50-VR34]
Az Ön ára : 151.870,-Ft
( Nettó ár: 119.583,-Ft )
[RENDELÉSRE 3 munkanap]

EconomySoft STANDARD 50 központi, kompakt háztartási, ioncserélős vízlágyító berendezés By-Pass szeleppel, automata vezérlőegységgel.

A központi háztartási vízlágyítók lakások és épületek teljes vízhálózatának lágyítását végzik. Annak függvényében, hogy mennyi az adott felhasználási hely vízfogyasztása és milyen keménységű a víz, könnyen kiválasztható az a vízlágyító, amely a lehető leggazdaságosabban tudja a vizet lágyítani.

EconomySoft STANDARD 50 alkalmazása az alábbi esetekben javasolt:

 • Vízfelhasználás: 5-8 m3/hó
 • Háztartás mérete: 2-3 fős
 • Vízkeménység: 5-15° NK (német keménységi fok) között.

Az EconomySoft STANDARD 50 kisméretű központi háztartási vízlágyító a kis és közepes vízfogyasztású háztartások vizének lágyítására alkalmas, amennyiben a víz keménysége közepes. Ha a vízkeménység az átlagosnál magasabb, előfordulhat, hogy ennél nagyobb teljesítményű berendezés telepítése szükséges.

Amennyiben nem ismert az adott felhasználási hely vízkeménysége, az OKT-1 teszter folyadékkal könnyedén megmérhető: OKT-1 Vízkeménység teszter >>

A vízlágyítók működési elve: az ioncserélős vízlágyítók egy ioncserélő gyanta segítségével a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cserélik. Ezzel a technológiával nem oldatban tartjuk a víz keménységét okozó ásványi sókat, hanem kivesszük a vízből, így semmilyen körülmények között nem tudnak kicsapódni. Így akár 0 keménységű, teljesen lágy vizet is elő lehetne állítani, azonban az ÁNTSZ állásfoglalásának megfelelően a berendezést úgy állítják be a szakembereink, hogy 5 német keménységi foknak megfelelő víz menjen a hálózatba.

Műszaki jellemzők:

 • Csatlakozási méret: 3/4" be- és kimeneti oldalon egyaránt
 • Vezérlőfej: idő- és mennyiségvezérelt* (típusa: RX)
 • Beépített By-Pass keverőszelep: a kívánt vízkeménység beállításához szükséges. A berendezés tartozéka, nem kell külön megvásárolni és beszerelni!
 • Beépítési méretek: 690 x 340 x 520 mm (magasság, szélesség, hosszúság)
 • Ioncserélő gyanta töltet mennyisége: 12,5 liter
 • Átfolyási sebesség: 1,0 - 1,5 m3/h

* A vízlágyítóban lévő ioncserélő gyantatöltet nátrium tartalma időnként lemerül, így azt szükséges rendszeresen regenerálni. A berendezés vezérlőegysége automatikus visszaszámlálóval rendelkezik: a kezelt (lágyított) víz mennyiségét figyeli. A beállított adatok alapján, amikor eléri az adott mennyiséget, a készülék az előre rögzített időpontban (alaphelyzetben hajnal 2 órakor) automatikusan elvégzi a töltet regenerálását.

További információk és választási segédlet >>

Gyártás helye: Magyarország

Minőségi tanúsítvány: a készülék ÁNTSZ engedéllyel rendelkezik, amelynek száma KEF-12796-2/2016.

Karbantartási igény: karbantartása egyszerű, nem igényel szakértelmet. A berendezés gyanta töltetének automatikus regenerálása sótabletta felhasználásával történik. A sótabletta azonban időnként elfogy, ezért azt pótolni szükséges. Ez nagyon egyszerű, bárki elvégezheti: csak bele kell önteni a berendezés sótartályába a sót, amikor erre szükség van. A sótabletta 25 kg-os, zsákos kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas, nagy tisztaságú (!) só használható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat.

Karbantartási költség: havi karbantartási költség a havi vízfogyasztás függvénye. Általánosságban elmondható, hogy kb. 0,5 - 1 kg sót használ el a berendezés 1 m3 víz lágyítása során, ami egy 10 m3 vízfogyasztásnál kb. 1000 - 2000 Forintot jelent. Ez függ természetesen attól is, hogy milyen keménységű vizet kell a berendezésnek lágyítania.

FONTOS INFORMÁCIÓ! A vízlágyító beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy és vízmentes helyen lehetséges (vízaknában csak nagyon ritkán), ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

Beszerelés és beüzemelés: A vízlágyító beszerelését és beüzemelését szakembereink, illetve az általunk ajánlott szakemberek végzik. Ez feltétele a teljes körű garanciának. Vevő vagy megbízott szerelője általi beszerelés és beüzemelés esetén a berendezés elveszíti teljes körű garanciáját!
Figyelem! A berendezés üzemelési helyének kiépítése (vízkiállások elkészítése, szerelvényezése) nem a beszerelő+beüzemelő szakember feladata. Azonban ilyen igény esetén, előzetesen egyeztetve, szakembereink is elvégzik plusz költségért. A készülék beszerelési helyén történő vizes kiállások kiépítési költsége függ a telepítés helyétől, annak adottságaitól, a felmerült igényektől.

A szakemberünk által végzett beszerelési és beüzemelési költségről itt tájékozódhat: Vízlágyítók beszerelési és beüzemelési költsége >>

A központi vízlágyító beépítéséhez és üzemeltetéséhez az alábbi kiegészítők és kellékek is javasoltak:

 • Durva előszűrő: beépítése kötelező a  vízlágyító berendezés elé, mivel ez garanciális feltétel! A szűrő megvédi a vízlágyító tömbszelepét a lebegő szennyeződésektől (rozsda, homok), biztosítva a vízlágyító zavartalan működését. A terméket itt megtekintheti: 100 mikronos mechanikai, mosható előszűrő RÉZ szűrőházban, nyomásmérővel >>

 • Vízkeménység teszter: gyorsan és könnyen megállapítható a víz keménysége. Segítségével ellenőrizhető a vízlágyító hatékonysága. A terméket itt megtekintheti: OKT-1 vízkeménység teszter >>

 • Vízlágyító regeneráló sótabletta: a vízlágyító berendezés folyamatos üzemelését biztosítja, a gyanta töltet regeneráláshoz szükséges, mennyiségét rendszeresen pótolni kell. Beüzemeléskor javasolt 1-2 zsákkal vásárolni. A terméket itt megtekintheti: Regeneráló sótabletta 25 kg >>

Garancia: 1 év. A garancia feltétele a szakszerű beüzemelés, amelyet szakembereink, vagy az általunk megbízott szakember végez.

Mielőtt eldöntené, melyik vízlágyító Önnek a megfelelő, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot akár e-mailben (info@cleanlife.hu), akár telefonon.

Lágy víz alkalmazásának előnyei:

 • kevesebb energia költség (kávéfőző, mosógép, bojler, mosogatógép, stb. fűtőszálai, hőcserélő elemei megtisztulnak, így a berendezések teljesítménye megnő, energiafogyasztása csökken.)

 • hosszabb élettartam (vízkőmentes működési körülményeknek köszönhetően a szaniterek, vízmelegítő berendezések élettartama megnő)

 • kevesebb takarítás (vízkőmentes vízcsapok, zuhanyzórózsák, mosdók, zuhanykabinok és háztartási készülékek karbantartása leegyszerűsödik)

 • kevesebb mosószer, öblítő szer (lágy víz alkalmazásakor jóval kevesebb tisztítószerre van szükség azonos eredmény eléréséhez, a ruhaneműk puhák, az edények pedig fényesek lesznek)

 • adalékanyag mentes mosás,  mosogatás (vízlágyítók feleslegessé válnak)

 • tiszta, lerakódásmentes csőrendszerek és gépészeti berendezések, fűtőkészülékek.

 • olcsóbb és egyszerűbb karbantartás nagyobb vizes alkalmazásokon is (pl.: jakuzzi, pezsgőkád, gőzkabin, stb.)

 • megnövekedett hatékonyság (pl. mosó-, illetve mosogatógép tisztító képessége megnő).

 • kellemes fürdés (lágy víz a bőrt és hajat selymessé, puhává, lágy tapintásúvá teszi)

 • kevesebb tisztítószer (fürdéskor kevesebb szappannal, samponnal elérhető ugyanaz a tisztító hatás, mint keményebb vízzel)

 • nincs bőrirritáció (fürdés után nincs többé kemény víz miatti bőrviszketés)

CleanLife - www.cleanlife.hu

A termék felvétele: 2018 április 19, csütörtök.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
Aquafilter mechanikai előszűrő RÉZ szűrőházban, nyomásmérővel, 100 mikron, 1"
Aquafilter mechanikai előszűrő RÉZ szűrőházban, nyomásmérővel, 100 mikron, 1"
Kancsó Lourdes készülékhez
Kancsó Lourdes készülékhez
Szervizcsomag Lourdes készülékhez
Szervizcsomag Lourdes készülékhez
Szűrőbetét Lourdes készülékhez
Szűrőbetét Lourdes készülékhez
EconomySoft SLIM S70 központi vízlágyító (keskeny)
EconomySoft SLIM S70 központi vízlágyító (keskeny)
Csaptelep víztisztítóhoz, 1-utas, Modern dizájn, KRÓM
Csaptelep víztisztítóhoz, 1-utas, Modern dizájn, KRÓM