EconomySoft STANDARD 70 központi vízlágyító
[ES-70-VR34]
Az Ön ára : 226.245,-Ft
( Nettó ár: 178.146,-Ft )
[RENDELÉSRE: 3-5 NAP]

EconomySoft STANDARD 70 központi, kompakt háztartási, ioncserélős vízlágyító berendezés By-Pass szeleppel, automata vezérlőegységgel.

A központi háztartási vízlágyítók lakások és épületek teljes vízhálózatának lágyítását végzik. Annak függvényében, hogy mennyi az adott felhasználási hely vízfogyasztása és milyen keménységű a víz, könnyen kiválasztható az a vízlágyító, amely a lehető leggazdaságosabban tudja a vizet lágyítani.

EconomySoft STANDARD 70 alkalmazása az alábbi esetekben javasolt:

 • Vízfelhasználás: 10-15 m3/hó
 • Háztartás mérete: 3-4 fős
 • Vízkeménység: 5-20° NK (német keménységi fok) között.

Az EconomySoft STANDARD 70 közepes méretű központi háztartási vízlágyító a közepes és nagyobb vízfogyasztású háztartások vizének lágyítására alkalmas, amennyiben a víz keménysége közepes vagy magas. Ha a vízkeménység az átlagosnál magasabb, előfordulhat, hogy ennél nagyobb teljesítményű berendezés telepítése szükséges.

Amennyiben nem ismert az adott felhasználási hely vízkeménysége, az OKT-1 teszter folyadékkal könnyedén megmérhető: OKT-1 Vízkeménység teszter >>

A vízlágyítók működési elve: az ioncserélős vízlágyítók egy ioncserélő gyanta segítségével a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cserélik. Ezzel a technológiával nem oldatban tartjuk a víz keménységét okozó ásványi sókat, hanem kivesszük a vízből, így semmilyen körülmények között nem tudnak kicsapódni. Így akár 0 keménységű, teljesen lágy vizet is elő lehetne állítani, azonban az ÁNTSZ állásfoglalásának megfelelően a berendezést úgy állítják be a szakembereink, hogy 5 német keménységi foknak megfelelő víz menjen a hálózatba.

Műszaki jellemzők:

 • Csatlakozási méret: 3/4" be- és kimeneti oldalon egyaránt
 • Vezérlőfej: idő- és mennyiségvezérelt* (típusa: RX)
 • Beépített By-Pass keverőszelep: a kívánt vízkeménység beállításához szükséges. A berendezés tartozéka, nem kell külön megvásárolni és beszerelni!
 • Beépítési méretek: 1150 x 340 x 520 mm** (magasság, szélesség, hosszúság)
 • Ioncserélő gyanta töltet mennyisége: 18 liter
 • Átfolyási sebesség: 1,5 - 1,8 m3/h

* A vízlágyítóban lévő ioncserélő gyantatöltet nátrium tartalma időnként lemerül, így azt szükséges rendszeresen regenerálni. A berendezés vezérlőegysége automatikus visszaszámlálóval rendelkezik: a kezelt (lágyított) víz mennyiségét figyeli. A beállított adatok alapján, amikor eléri az adott mennyiséget, a készülék az előre rögzített időpontban (alaphelyzetben hajnal 2 órakor) automatikusan elvégzi a töltet regenerálását.

** Ha a beépítés helye ennél kisebb és nem teszi lehetővé ennek a típusnak az alkalmazását, akkor ilyen esetekben az azonos tudású, de keskenyebb kivitelű SLIM 70 típusú vízlágyító alkalmazását javasoljuk.

További információk és választási segédlet >>

Gyártás helye: Magyarország

Minőségi tanúsítvány: a készülék ÁNTSZ/NNK ivóvízbiztonsági engedéllyel rendelkezik, amelynek száma 72544-5/2021/KTEF.

Karbantartási igény: karbantartása egyszerű, nem igényel szakértelmet. A berendezés gyanta töltetének automatikus regenerálása sótabletta felhasználásával történik. A sótabletta azonban időnként elfogy, ezért azt pótolni szükséges. Ez nagyon egyszerű, bárki elvégezheti: csak bele kell önteni a berendezés sótartályába a sót, amikor erre szükség van. A sótabletta 25 kg-os, zsákos kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas, nagy tisztaságú (!) só használható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat.

Karbantartási költség: havi karbantartási költség a havi vízfogyasztás függvénye. Általánosságban elmondható, hogy kb. 0,5 - 1 kg sót használ el a berendezés 1 m3 víz lágyítása során, ami egy 10 m3 vízfogyasztásnál kb. 1000 - 2000 Forintot jelent. Ez függ természetesen attól is, hogy milyen keménységű vizet kell a berendezésnek lágyítania.

FONTOS INFORMÁCIÓ! A vízlágyító beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy és vízmentes helyen lehetséges (vízaknában csak nagyon ritkán), ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

Beszerelés és beüzemelés: A vízlágyító beszerelését és beüzemelését szakembereink, illetve az általunk ajánlott szakemberek végzik. Ez feltétele a teljes körű garanciának. Vevő vagy megbízott szerelője általi beszerelés és beüzemelés esetén a berendezés elveszíti teljes körű garanciáját!
Figyelem! A berendezés üzemelési helyének kiépítése (vízkiállások elkészítése, szerelvényezése) nem a beszerelő+beüzemelő szakember feladata. Azonban ilyen igény esetén, előzetesen egyeztetve, szakembereink is elvégzik plusz költségért. A készülék beszerelési helyén történő vizes kiállások kiépítési költsége függ a telepítés helyétől, annak adottságaitól, a felmerült igényektől.

A szakemberünk által végzett beszerelési és beüzemelési költségről itt tájékozódhat: Vízlágyítók beszerelési és beüzemelési költsége >>

A központi vízlágyító beépítéséhez és üzemeltetéséhez az alábbi kiegészítők és kellékek is javasoltak:

 • Durva előszűrő: beépítése kötelező a  vízlágyító berendezés elé, mivel ez garanciális feltétel! A szűrő megvédi a vízlágyító tömbszelepét a lebegő szennyeződésektől (rozsda, homok), biztosítva a vízlágyító zavartalan működését. A terméket itt megtekintheti: 100 mikronos mechanikai, mosható előszűrő rézfejes szűrőházban >>

 • Vízkeménység teszter: gyorsan és könnyen megállapítható a víz keménysége. Segítségével ellenőrizhető a vízlágyító hatékonysága. A terméket itt megtekintheti: OKT-1 vízkeménység teszter >>

 • Vízlágyító regeneráló sótabletta: a vízlágyító berendezés folyamatos üzemelését biztosítja, a gyanta töltet regeneráláshoz szükséges, mennyiségét rendszeresen pótolni kell. Beüzemeléskor javasolt 1-2 zsákkal vásárolni. A terméket itt megtekintheti: Regeneráló sótabletta 25 kg >>

Mielőtt eldöntené, melyik vízlágyító Önnek a megfelelő, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot akár e-mailben (info@cleanlife.hu), akár telefonon.

Lágy víz alkalmazásának előnyei:

 • kevesebb energia költség (kávéfőző, mosógép, bojler, mosogatógép, stb. fűtőszálai, hőcserélő elemei megtisztulnak, így a berendezések teljesítménye megnő, energiafogyasztása csökken.)

 • hosszabb élettartam (vízkőmentes működési körülményeknek köszönhetően a szaniterek, vízmelegítő berendezések élettartama megnő)

 • kevesebb takarítás (vízkőmentes vízcsapok, zuhanyzórózsák, mosdók, zuhanykabinok és háztartási készülékek karbantartása leegyszerűsödik)

 • kevesebb mosószer, öblítő szer (lágy víz alkalmazásakor jóval kevesebb tisztítószerre van szükség azonos eredmény eléréséhez, a ruhaneműk puhák, az edények pedig fényesek lesznek)

 • adalékanyag mentes mosás,  mosogatás (vízlágyítók feleslegessé válnak)

 • tiszta, lerakódásmentes csőrendszerek és gépészeti berendezések, fűtőkészülékek.

 • olcsóbb és egyszerűbb karbantartás nagyobb vizes alkalmazásokon is (pl.: jakuzzi, pezsgőkád, gőzkabin, stb.)

 • megnövekedett hatékonyság (pl. mosó-, illetve mosogatógép tisztító képessége megnő).

 • kellemes fürdés (lágy víz a bőrt és hajat selymessé, puhává, lágy tapintásúvá teszi)

 • kevesebb tisztítószer (fürdéskor kevesebb szappannal, samponnal elérhető ugyanaz a tisztító hatás, mint keményebb vízzel)

 • nincs bőrirritáció (fürdés után nincs többé kemény víz miatti bőrviszketés)

CleanLife - www.cleanlife.hu

A termék felvétele: 2018 április 19, csütörtök.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
Mosógép vízkő lerakódásgátló, tölthető
Mosógép vízkő lerakódásgátló, tölthető
Csaptelep víztisztítóhoz, 2-utas, íves, Modern dizájn, KRÓM
Csaptelep víztisztítóhoz, 2-utas, íves, Modern dizájn, KRÓM
LUXESTYLE 75 GPD RO membrán szűrőbetét
LUXESTYLE 75 GPD RO membrán szűrőbetét
Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/4", Quick
Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/4", Quick
Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/4", Jaco 4044
Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/4", Jaco 4044
"Y" elosztó-idom 1/4"x1/4"x1/4", Quick
"Y" elosztó-idom 1/4"x1/4"x1/4", Quick