Klór a vízben

Bőrkiütések? Ekcéma? Allergia? Száraz, gyorsan öregedő bőr? Hajproblémák?

Az alábbiak közül valamelyiket tapasztalja rendszeresen?

  • Fürdés, illetve zuhanyzás után viszket és irritált a bőre?

  • Fürdés után kisbabájának vagy az Ön bőre piros kiütéses?

  • Esetleg Ön vagy csemetéje allergiás a klórra?

  • Haja száraz, bőre érzékeny, bármilyen test, illetve hajápolót használ?

  • Fürdője zuhanyozás után kellemetlen klór szagú és vízkövesek a szaniterek?

Mindezt okozhatja, illetve fokozhatja a klóros csapvíz rendszeres használata is!

Ne törődjön bele, hogy a klóros csapvíz tönkretegye a haját, bőrét és egészségét!

Klórmentesítse otthoni fürdővízét!

kdf zuhanyszűrő víztisztító

kdf zuhanyszűrő víztisztító

kdf zuhanyszűrő víztisztító

kdf zuhanyszűrő víztisztító

Fertőtlenítés céljából a helyi vízművek a legtöbb településen klórt adagol a vezetékes vízbe, amely klór a háztartásunkba is eljut ezáltal. Az agresszív klór azonban nem csak a  vízben megtelepedő baktériumokat pusztítja el, hanem minden élő szervezetre káros hatással van, így ránk emberekre is negatívan hat, ha klór jut szervezetünkbe.

Bőrünk a legnagyobb szervünk. Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a vízben lévő klór a bőrön át könnyen felszívódik szervezetünkbe. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe is bejut levegővételkor, és károsítja a szervezetet.

Egy normál fürdés során így annyi klór kerül a szervezetünkbe, mintha 6-8 pohár csapvizet meginnánk!

A klór veszélyes idegméreg, ami károsítja az agyat, a központi idegrendszer működését is!

A szabad gyököket tartják a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek, a krónikus fáradtság, a bőrbetegségek és az autóimmun megbetegedések egyik forrásának. A klór is szabad gyök!

Fürdőzés során belélegzett és a bőrünkbe beszívódó klór és egyéb, szintetikus vegyszerek egyértelműen károsak az emberi szervezetre.

A klór erős oxidáló hatású, roncsoló méreg. Kis koncentrációjú vizes oldatában is szárítja a bőrt és a nyálkahártyát, csökkentve annak ellenálló képességét a fertőzésekkel, illetve az allergén anyagokkal szemben, így közvetve felelős a bőr és a légzőszervi allergiás tünetek kialakulásáért.

Sokszor a klóros víz okolható a bőrszárazság, vagy súlyosabb esetben az ekcéma megjelenéséért, valamint hajunk korpásodásáért, zsírosodásáért! A bőr és a haj fő alkotórésze a protein, a klór savasítja a proteint, sérülést okoz a felhámokban, és a bőrt érzékennyé illetve szárazzá teszi; ennek következtében a haj könnyen hasad, törik és elveszti színét, fényét! A klór csökkenti a samponok, kondicionálók, testápolók, olajok hatékonyságát is, megnehezítve ezzel bőrünk, hajunk egészségének megőrzését.

Számtalan vegyszert, gyógyszermaradványt, műtrágya származékot tartalmazhat a víz. Ezekkel az anyagokkal reakcióba lépve a klór újabb az egészségre ártalmas vegyületeket hozhat létre. A klórozott szénhidrogének, klórozott metán származékok, trihalometánok kiemelten rákkeltők!

Egészségünk érdekében minden felhasználás előtt a csapvízből a klórt és a káros klórvegyületeket el kellene távolítani!

A ma ismert legtökéletesebb módja a zuhanyvíz (vagy a kádba engedett víz) szűrésének, klórmentesítésének a KDF technológia! >>

Fiatalos, puha bőrt, ragyogó és dús hajat szeretne? Próbálja ki KDF zuhanyszűrőink egyikét. Rendkívül kedvező árú és karbantartási költségű, a ma létező legfejlettebb, KDF technológiával készült zuhanyszűrőket és csapszűrőket kínálunk ügyfeleink számára.

Irány a KDF zuhanyszűrő és csapszűrő termékekhez >>>

Óvjuk meg gyermekeink egészségét a klórtól!

Fentieket olvasva jogosan merül fel az aggódó szülőkben a következő kérdés: "A mindennapi fürdetés, az uszodai és strandmedencékben történő hosszas tartózkodás vajon miként hat gyermekem fejlődésére?"

Válaszként idézünk Országh József (kémiai tudományok doktora - nemzetközileg is elismert vízügyi szakember) ide vonatkozó írásából:

"...A klórozott víz hatása külsőleges használat esetén sem elhanyagolható. Az ilyen vízben való fürdésnél tudni kell, hogy a nedves bőr két oldala között 100-200 milliVoltos potenciál különbség alakul ki, ami a szervezetből az elektronokat valósággal "szivattyúzza". Legyengült immunrendszer esetén, rendszeres fürdések után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek léphetnek fel... még a parlagfűre való érzékenység is!

A csecsemők és a fiatal gyermekek a klórozott vízre fokozottan érzékenyek.

Vékony bőrük és kis testtömegük miatt fürdéskor a szervezetük elektronaktivitása jelentősen csökken. A klórozott fürdővízzel való mindennapos érintkezés az immunrendszerüket nagyon gyorsan leépíti. Emiatt gyakran látunk igen tiszta, jól táplált, gondozott, rendszeres orvosi felügyeletnek örvendő csecsemőt, aki egyik náthából a másikba, mandula- és torokgyulladásba esik, sőt minden arra járó vírusos betegséget megkap, újabban allergiát is."

Az USA-ban sok iskolai uszodában a medencéből kijövő gyermekek egy klórmentes vizet szolgáltató zuhanyozó alagúton mehetnek csak az öltözőbe.

Addig, amíg a csapvíz központi fertőtlenítésére nem találnak korszerűbb, az egészséget nem károsító megoldást egyetlen lehetőségünk marad: a klórmentesítés. A klórmentesítésnek a ma alkalmazott legelterjedtebb és legmodernebb módja a KDF technológia. Ezt a szűrés technikát tartalmazza mindegyik fürdővíz klórmentesítését szolgáló eszközünk is: KDF zuhanyszűrők és csapszűrők.

Irány a KDF zuhanyszűrő és csapszűrő termékekhez >>>

A KDF víztisztító zuhanyszűrők és csapszűrők semlegesítik az egészségre ártalmas klórt, megszűri a nehézfémeket és más szennyeződéseket (mint pl. arzén, ólom, higany) és elpusztítja a baktériumokat, gombákat. Ezzel megelőzi a hajhullást, a bőr kiszáradását, kipirosodását és a kellemetlen bőrviszketést, a klór okozta piros foltok kialakulását.Vissza az előző oldalraUgrás a lap tetejére