Economy Water, ECONOMY COMPACT fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, tartály nélküli
[RO-ECONOMY COMPACT 360GPD+]
Az Ön ára : 168.500,-Ft
( Nettó ár: 132.677,-Ft )
[RENDELÉSRE: 3-5 NAP]

Az Economy Water RO-ECONOMY COMPACT háztartási RO víztisztító a konyhai mosogató alá, a vízhálózatra szerelhető, 5 szűrő-lépcsős, kompakt kivitelű, dizájn dobozos készülék, tartály nélküli (ún. "direct flow" rendszerű) kivitelben. A szűrőházakba épített szűrők, ún. kompakt szűrőegységek előnye, hogy a szűrők cseréje szűrőházakkal együtt, szerszám nélkül könnyedén megoldható. A készülék jellemzője még, hogy a víztisztító egy tetszetős műanyag/fém dobozban van elhelyezve, továbbá, hogy a kompakt kivitelű szűrőegységeknek és a tartály hiányának köszönhetően egészen kicsi a berendezés helyigénye. Működéséhez elektromos csatlakozásra van szükség.

Átfolyós (tartály nélküli) RO rendszer lényege: 1 db RO membrán szűrő helyett 2 db nagy kapacitású RO membrán szűrő egység van a rendszerben, amely lehetővé teszi a víztartály kihagyását, ugyanis a két membrán szűrő együttes munkája biztosítja a folyamatos tisztavíz termelést. A 2 db membrán szűrő hatékonyságát segíti egy nagyteljesítményű nyomásfokozó szivattyú. A rendszer így kb. 1 liter tisztavíz termelésére képes percenként(!).

A Fordított ozmózis (RO) rendszerű víztisztító eltávolítja a vízből: a lebegő szennyeződéseket (rozsda, homok, stb.), a vízkövet, a klórt és származékait, a vegyszereket, nehézfémeket, nitrátokat, az arzént, a hormonokat és gyógyszerszármazékokat, a vírusokat és baktériumokat, radioaktív részecskéket; röviden: az élő szervezetre káros, összes idegen anyagot (itt elolvashatja a víztisztító működési elvét, a fordított ozmózis szűrés lényegét).

A RO víztisztító készülékek a vízben lévő lehetséges szennyeződéseket 95%-os szűrési hatékonysággal szűrik ki. A tiszta ozmózis víz minősége függ a tisztítandó víz minőségétől: a szennyezettségének mértékétől, a víz hőmérsékletétől és pH értékétől, továbbá a (hálózati) víznyomástól is. RO víztisztító készülékekben a membránszűrő által kiszűrt szennyeződések nagy része (ún. technikai víz formájában) a szennyvízhálózatba öblítődik és csupán néhány százaléknyit gyűjt a membrán magába. Ezáltal, illetve az előszűrők rendszeres karbantartásával (cseréjével) biztosított, hogy a RO víztisztítók membrán szűrője hosszútávon (akár 2-3 évig) hatékonyan "dolgozzon". A fordított ozmózis (RO) technológia végzi el a leghatékonyabb szűrést a víztisztítási technológiák közül!

Ide kattintva elolvashatja a NASA által kifejlesztett, víztisztításra alkalmazott RO technológia lényegét >>

Az Economy Water RO-ECONOMY COMPACT háztartási RO víztisztító standard jellemzői:

A tisztítórész 5 lépcsője

1. lépcső: 1 mikronos polipropilén előszűrő (kompakt, In-Line kivitel, "Push-In" csatlakozás) 2,5"

2. lépcső: aktívszén (GAC) előszűrő (kompakt, In-Line kivitel, "Push-In" csatlakozás) 2,5"

3-4. lépcső: 2 db nagy kapacitású RO membrán szűrő (résméret: 0,0001 mikron, kapacitás: 2x180 GPD=Gallon/Nap)

5. lépcső: aktívszén utószűrő (kompakt, In-Line kivitel, "Push-In" csatlakozás) 2"

A tartály: NINCS (!)

Megengedett hálózati víznyomás: 1-6 bar.

Teljesítmény: 0,9 - 1,1 liter/perc (max. 1.584 liter/nap), a hálózati víznyomástól és a víz szennyezettségétől függően.

Az Economy Water RO-ECONOMY COMPACT háztartási RO víztisztító méretei:

A doboz

- magassága: 43 cm

- hosszúsága: 35 cm

- szélessége (mélysége): 15,5 cm

A tisztavíz csaptelep: FC101-FU-D2 (kerámiabetétes, krómozott fém, modern)

Az Economy Water RO-ECONOMY COMPACT háztartási RO víztisztító tömege összesen: 15 kg.

Garancia: 1 év.

Az Economy Water RO-ECONOMY COMPACT háztartási RO víztisztító berendezés csomagja az alábbiakat tartalmazza: 1 db 5 lépcsős tisztító rész szűrőbetétekkel dizájn dobozban, 1 db tisztavíz csaptelep, beszereléshez szükséges szerelékek, 1 db 10" szűrőház kulcs és 1 db membránházkulcs, beszerelési- és használati útmutató.

FONTOS: a RO víztisztító nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére. Olyan vízre alkalmazható, amely a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően került bevizsgálásra és ivóvíz felhasználási célra engedélyezve.

Beszerelés: a víztisztító beszerelése gyorsan és könnyen elvégezhető gyorscsatlakozós (Push-In) kivitelnek köszönhetően. A szűrőegységek gyárilag be vannak szerelve. A víztisztító berendezésre saját beszerelés esetén is a fent közölt garancia az érvényes, a Gépkönyv beszerelési útmutatója lépésről-lépésre segítséget nyújt hozzá.

FIGYELEM! felhívjuk figyelmét, hogy a biztonságos szűrt víz előállításához előírt a készülékhez UV-lámpa alkalmazása, valamint rendszeres szakszerű szűrőcsere és karbantartás elvégzése szükséges.

A készülékben alkalmazott ún. by-pass szelep segítségével a tisztavíz keménysége beállítható, így nincs szükség ásványi anyag visszapótlásra (visszasózó egység alkalmazására). By-pass szelep az előszűrt vízből kever hozzá a beállítottnak megfelelő mennyiséget a membrán szűrő által megszűrt vízhez. Ha teljesen el van zárva a By-pas szelep, akkor nincs hozzákeverés.

Karbantartás:

A háztartási RO víztisztító berendezés hosszú távú hatékony és megfelelő működéséhez, továbbá a fent megjelölt garancia érvényesüléséhez rendszeres karbantartásra van szükség. Ez áll egyrészt az alábbiakban javasolt időközönként történő szűrőcserék elvégzéséből.

- Az 1-2. ún. "Push-In" csatlakozású előszűrőt és az 5. lépcsőben lévő ugyancsak "Push-In" csatlakozású utószűrőt 6 (átlagos, 4 fős család esetén), de maximum 12 havonta (kisebb felhasználás esetén).

- A 3-4. lépcsőben lévő 2 db RO membrán szűrőt 24 (átlagos, 4 fős család esetén), de maximum 36 havonta (kisebb felhasználás esetén).

A szűrőbetétek élettartama függ az átfolyt víz mennyiségén túl a bemenő víz minőségétől (összetételétől és szennyezettségétől) is!

Minősítések: a berendezés ÁNTSZ/NNK (50917-4/2020/KTEF ivóvízbiztonsági) engedéllyel rendelkezik.

Gyártás helye: Magyarország

Megvásárolható kiegészítők az Economy Water RO-ECONOMY COMPACT háztartási RO víztisztítóhoz:

  1. Biokerámia energetizáló egység. A terméket itt megtekintheti INFRA-RED >>
  2. Lúgosító egység. A terméket itt megtekintheti CL-PH >>
  3. Sterilizáló UV-lámpa készlet. A terméket itt megtekintheti UV >>

Alul, az "Elérhető opciók"-nál kiválaszthatja a beszerelési igényét.

TIPP!

  • Alkalmazzon szivárgás érzékelőt a víztisztítóhoz, mely automatikusan lezárja a víztisztítót, ha vízszivárgást érzékel a víztisztítón kívül. A terméket és árát itt megtekintheti: Szivárgás érzékelő víztisztítóhoz >>

  • Amennyiben 5-6 bar-nál magasabb, illetve rendszeresen vagy alkalmanként valószínűsíthető, hogy 7 bar fölé emelkedik a hálózati víznyomás értéke, alkalmazzon nyomáscsökkentő szelepet a víztisztítóhoz, amely a fordított ozmózis  készülék üzemeléséhez szükséges optimális víznyomás feletti értéket lecsökkenti 5 bar körüli értékre és megvédi a készüléket az esetleges károsodástól. A terméket és árát itt megtekintheti: Nyomáscsökkentő víztisztítóhoz >>

  • Ha nem szeretne külön tisztavíz csapot a pulton elhelyezni, lehetőség van ún. 3-utas konyhai csaptelep felszerelésére a meglévő csaptelep helyére. Dekoratív, többféle dizájnú és színű konyhai 3-utas csaptelepeinket itt megtekintheti: Konyhai csaptelepek víztisztítóhoz >>

CleanLife - www.cleanlife.hu

Elérhető opciók:
Beszerelés:
A termék felvétele: 2022 június 13, hétfő.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
LUXESTYLE aktívszén utószűrő, In-Line 2", belsőmenetes
LUXESTYLE aktívszén utószűrő, In-Line 2", belsőmenetes
LUXESTYLE 50 GPD RO membrán szűrőbetét
LUXESTYLE 50 GPD RO membrán szűrőbetét
Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/4", Quick
Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/4", Quick
Műanyag csővezeték, 1/4" (PE), FEHÉR (m)
Műanyag csővezeték, 1/4" (PE), FEHÉR (m)
PurePro előszűrőbetét szett-3, "ERS" szériához QUICK CHANGE
PurePro előszűrőbetét szett-3, "ERS" szériához QUICK CHANGE
Aquafilter előszűrőbetét szett-3 GAC
Aquafilter előszűrőbetét szett-3 GAC