Economy INOX fémházas csapszűrő
[EW-INOX-C]
Az Ön ára : 12.000,-Ft
( Nettó ár: 9.449,-Ft )
[készleten]

Az Economy Water INOX fémházas csapszűrője egy olyan szűrőház+szűrőbetét, amelyet a vízcsapra kell felszerelni. Kis méretének köszönhetően nem foglal sok helyet, így akár kisméretű konyhákban, nyaralókban is használható.

Egyedi tervezésű, elegáns, konyhai kivitelű csapszűrő rozsdamentes házban, amely könnyedén beilleszkedik a legtöbb konyhába. Élelmiszeripari rozsdamentes házának köszönhetően az Economy INOX csapszűrő hosszú ideig biztosítja a tisztított vizet. A szűrőbetéten áthaladó vizet megtisztítja. Aktív szénszűrőjének segítségével kiszűri a legtöbb vezetékes vízben klór- és klórszármazékokat, szerves anyagokat, valamint szag- és ízrontó anyagokat.

A szűrőbetétben lévő aktívszén töltet a klór és származékai 90-95%-át eltávolítja. A víznyomást jelentős mértékben nem változtatja meg. A csapszűrőt szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét könnyedén kicserélhető, ha az elhasználódott.

Az Economy INOX csapszűrő betétjének felépítése:

1. Aktívszén kókuszhéj rostból. Az aktívszén kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap, rozsda), a kellemetlen szag- és íz anyagokat. Az aktívszén kiszűri (megköti) az oldott szerves szennyező anyagok 98%-át, pl.: aromás szénhidrogének [fenolok, kőolajszármazékok (benzol)], szerves savak. Eltávolítja a vízből az oldott gázokat, a növény védőszereket (peszticideket), műtrágyaszármazékokat, és más vegyi anyagokat, oldószereket, mérgeket, valamint csökkenti a vastartalmat. Az aktívszén szűrőtöltet alkalmas klór, valamint a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, melyek a hálózati víz klórozása miatt mindig jelen vannak, és gyakran a bőrirritációt, kellemetlen kiütéseket okozhatnak az arra érzékenyeknél, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen.

2. Mechanikai szűrő (szűrőháló). Mechanikai szűrő megakadályozza, hogy töltetrészecskék távozzanak a szűrőbetétből a vízbe.

A csomag tartalma: 1 db csapszűrőház szűrőbetéttel, útváltócsappal.

Hogyan működik? A csapszűrő átfolyó rendszerű, azaz a szűrőbetéten átszűrődő víz közvetlenül az eszközön keresztül folyik ki. A konyhai csaptelepre csatlakoztatott csapszűrő útváltó csapja függőleges vagy vízszintes helyzete határozza meg a csapvíz útját. Függőleges helyzetben a csapvíz szűretlenül kifolyik a konyhai csaptelepből, vízszintes helyzetben pedig a csapszűrőbe folyik, majd szűrést követően kifolyik annak saját kifolyócsövén keresztül. A csapvíz szűrése és a tisztított víz kifolyása rögtön megindul a konyhai csaptelep megnyitásával, ha az útváltó csap karja vízszintes helyzetben van. Ügyelni kell, hogy forró vizet ne engedjünk át a csapszűrőn! Ezért javasolt először mindig úgy megnyitni a csapvizet, hogy a csapszűrő útváltó csapja függőleges helyzetben van, majd, ha megbizonyosodtunk, hogy nem forró víz jön a csapból, akkor állítjuk át az útváltó csapot vízszintes irányba.

Az Economy INOX csapszűrő főbb jellemzői:

  • Szűrőház anyaga: SS304, élelmiszeripari rozsdamentes, szálcsiszolt acél, ezáltal a készülék nem csak esztétikus, hanem törés biztos is egyben.
  • Szűrőház méretei: átmérője - cm, magassága - cm
  • Súlya:
  • Aktívszén szűrőtöltet kókuszhéjból
  • Maximális működési hőmérséklet: 38°C
  • Megengedett hálózati víznyomás: 1-4 bar
  • Maximális teljesítmény:
  • Csatlakozási méret: 1/2"

Felszerelése: nagyon egyszerű; a vízcsap szűrő-perlátorát eltávolítva, annak helyére kell feltekerni. (A magyar szabványnak megfelel, így a készülék felszerelhető a legtöbb magyar otthonban.) Utazáskor, nyaraláskor könnyedén szállítható, majd felszerelhető.

A csapszűrő nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.

Az Economy INOX fémházas csapszűrő karbantartása: különösebb karbantartást a csapszűrő nem igényel. Ha a szűrőbetét elhasználódott és már nem szűr hatékonyan, a szűrőházat szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét könnyen kicserélhető.

Szűrőbetét kapacitása: az Economy INOX csapszűrő maximum 20.000 liter víz megtisztítására képes, utána szűrőbetét csere szükséges.

Javasolt szűrőcsere: maximum 12 havonta vagy a szűrőbetét telítődését követően, amelyik előbb bekövetkezik. A szűrőbetét élettartama függ a kezelendő víz minőségétől (összetételétől és szennyezettségétől) és az átfolyt víz mennyiségétől.

Csere szűrőbetét: EW-INOX-CART-C, a terméket és az árát itt megtekintheti >>

Garancia: 1 év.

Gyártás helye: Kína

CleanLife - www.cleanlife.hu

A termék felvétele: 2023 február 24, péntek.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
PurePro aktívszén utószűrő, In-Line 2", belsőmenetes
PurePro aktívszén utószűrő, In-Line 2", belsőmenetes
PurePro AIFIR energetizáló biokerámia egység strukturált vízhez, In-Line 2", belsőmenetes
PurePro AIFIR energetizáló biokerámia egység strukturált vízhez, In-Line 2", belsőmenetes
PurePro előszűrőbetét szett-3 GAC
PurePro előszűrőbetét szett-3 GAC
Kombi Silver víztisztító szűrőbetét (PP+GAC+Ezüst+KDF) 10"
Kombi Silver víztisztító szűrőbetét (PP+GAC+Ezüst+KDF) 10"
PurePro 50 GPD RO membrán szűrőbetét
PurePro 50 GPD RO membrán szűrőbetét
Elektromágneses, solenoid szelep 1/4", 24V, Quick
Elektromágneses, solenoid szelep 1/4", 24V, Quick