Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét 10" PYROLOX
[CL-FC-10FE]
Az Ön ára : 2.645,-Ft
( Nettó ár: 2.083,-Ft )
[készleten]

Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét Pyrolox töltettel.

A vas nem egyedül fordul elő a vízben, általában a mangánnal együtt.

Többféle vastalanító megoldás, berendezés létezik. Ezek regenerálható, vagy visszamosható, öblíthető töltettel vannak elkészítve. A vas- és mangánmentesítő töltetek közül a Pyrolox töltettel szerelt berendezések valamivel nagyobb kapacitásúak, mint a Birm töltettel szereltek, viszont nagyobb visszamosatási teljesítményt igényelnek a töltet átöbblítéséhez.

A Pyrolox töltetű vas- és mangánmentesítő szűrőbetét hatékonyan csökkenti a vasat, a mangánt és a hidrogén-szulfidot, javítja a víz illatát, ízét és megfelelő mértékben javítja a víz pH értékét.

Alkalmazása:

Felhasználható víztisztításra minden olyan szűrőházban, amelynek mérete: 10". Lakások, kisebb kapacitású gépek, berendezések védelmére alkalmas. A 10"-os szűrőbetét nem elegendő családi házak központilag történő vízkezelésére.

Alkalmazható olyan 10"-os szűrőházakba, mint pl.: a légtelenítővel ellátott 10"-os szűrőház.

A szűrőbetét nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.

Javasolt telepíteni valamilyen mechanikai (pl. 5 mikronos polipropilén) előszűrőt az élettartam meghosszabbítása érdekében.

Méret: 10" x 2,5" (25 cm x 7,1 cm)

Üzemi hőmérséklet: 2-40°C

Üzemi nyomás: max. 6 bar

Kapacitása: maximum 2.000 liter (a nyersvíz vastartalmának függvényében). Telítődés után tiszta víz visszamosatással tisztítható.

A szűrőbetét fontosabb üzemi feltételei a hatékony szűréshez:
pH érték: 6,5-9,0

Optimális átfolyás: maximum 3 liter/perc (minél magasabb a vastartalom értéke a vízben, annál alacsonyabb átfolyás ajánlott)

Élettartam: 3-6 hónap (vízminőség és vízfelhasználás függvényében)

Szűrőtöltet: Pyrolox. A szűrőbetétben a be-, és kilépő oldalon a víz mechanikai szűrőrétegen (polipropilén) halad át a szűrőtöltet (Pyrolox) esetleges vízbekerülésének megakadályozására.

Pyrolox

 • Színe: fekete
 • Sűrűsége: 2002,30 kg/m3
 • Szemcsemérete: 0,51 mm
 • Mi a Pyrolox? Természetes bányászott érc. A Pyrolox a mangán dioxid ásványi formája, melyet több, mint 75 éve használnak a vízkezelésben. A Pyrolox granulált szűrőanyag. A Pyrolox mint katalizáló anyag funkciónál, de önmaga változatlan marad. Működési elve a hidrogén szulfid, vas és mangán oxidálásán alapul, melyet a közeg megtart és egyszerű visszamosással az ágy tisztítható. A Pyroloxnak nagy a kapacitása az alacsony szennyezettségi koncentrációkra. A Pyrolox a levegőztetéssel, klórozással, ózonkezeléssel vagy más bonyolult alkalmazások előkezelésével kapcsolatban alkalmazható. A klór vagy más oxidáló anyagok megnövelik a katalitikus reakciót.

  A Pyrolox szűrőtöltet regenerálása: nem szükséges a töltet kémiai regenerálása. Tisztított vízzel történő visszamosatással letisztítható, mindenféle vegyszer nélkül, így semmi sem kerül az ivóvízbe. Nagy súlya miatt igen fontos, hogy a Pyrolox szűrő átmosatása megfelelő mértékű víznyomással történjen. A visszamosatás a használat során szükség szerint, több százszor elvégezhető, így akár évekig használható a töltet.

  A Pyrolox töltet az ANSI/NSF szabványok hatálya alá tartozó bevizsgált és ivóvízkezelő rendszerekben engedélyezett szűrőanyag.

  CleanLife - www.cleanlife.hu

  A termék felvétele: 2019 január 23, szerda.
  Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
  Alábbi termékeink is érdekelhetik:
  Polifoszfát kristály töltet mosógép lerakodásgátlóba 250gr
  Polifoszfát kristály töltet mosógép lerakodásgátlóba 250gr
  RO nyomásfokozó pumpa szett, HF-8367, 24V, 1,25 LPM
  RO nyomásfokozó pumpa szett, HF-8367, 24V, 1,25 LPM
  Konyhai csaptelep víztisztítóhoz, 3-utas, Modern dizájn, HAJLÍTOTT, INOX
  Konyhai csaptelep víztisztítóhoz, 3-utas, Modern dizájn, HAJLÍTOTT, INOX
  Külsőmenetes egyenes bekötő-idom 1/4"x1/4", Quick
  Külsőmenetes egyenes bekötő-idom 1/4"x1/4", Quick
  PurePro ERS105 RO víztisztító QUICK CHANGE
  PurePro ERS105 RO víztisztító QUICK CHANGE
  PurePro S300 víztisztító
  PurePro S300 víztisztító