Economy INOX fémházas csapszűrő
[EW-INOX-C]
Az Ön ára : 12.000,-Ft
( Nettó ár: 9.449,-Ft )
[készleten]

Az Economy Water INOX fémházas csapszűrője egy olyan szűrőház+szűrőbetét, amelyet a vízcsapra kell felszerelni. Kis méretének köszönhetően nem foglal sok helyet, így akár kisméretű konyhákban, nyaralókban is használható.

Egyedi tervezésű, elegáns, konyhai kivitelű csapszűrő rozsdamentes házban, amely könnyedén beilleszkedik a legtöbb konyhába. Élelmiszeripari rozsdamentes házának köszönhetően az Economy INOX csapszűrő hosszú ideig biztosítja a tisztított vizet. A szűrőbetéten áthaladó vizet megtisztítja. Aktív szénszűrőjének segítségével kiszűri a legtöbb vezetékes vízben klór- és klórszármazékokat, szerves anyagokat, valamint szag- és ízrontó anyagokat.

A szűrőbetétben lévő aktívszén töltet a klór és származékai 90-95%-át eltávolítja. A víznyomást jelentős mértékben nem változtatja meg. A csapszűrőt szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét könnyedén kicserélhető, ha az elhasználódott.

Az Economy INOX csapszűrő betétjének felépítése:

1. Aktívszén kókuszhéj rostból. Az aktívszén kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap, rozsda), a kellemetlen szag- és íz anyagokat. Az aktívszén kiszűri (megköti) az oldott szerves szennyező anyagok 98%-át, pl.: aromás szénhidrogének [fenolok, kőolajszármazékok (benzol)], szerves savak. Eltávolítja a vízből az oldott gázokat, a növény védőszereket (peszticideket), műtrágyaszármazékokat, és más vegyi anyagokat, oldószereket, mérgeket, valamint csökkenti a vastartalmat. Az aktívszén szűrőtöltet alkalmas klór, valamint a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, melyek a hálózati víz klórozása miatt mindig jelen vannak, és gyakran a bőrirritációt, kellemetlen kiütéseket okozhatnak az arra érzékenyeknél, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen.

2. Mechanikai szűrő (szűrőháló). Mechanikai szűrő megakadályozza, hogy töltetrészecskék távozzanak a szűrőbetétből a vízbe.

A csomag tartalma: 1 db csapszűrőház, 1 db szűrőbetét, 1 db fém útváltócsap, 1 db fém átalakító adaptergyűrű M22/24, univerzális csatlakozó idom, tömítőgyűrűk, felszerelési, használati útmutató.

Hogyan működik? A csapszűrő átfolyó rendszerű, azaz a szűrőbetéten átszűrődő víz közvetlenül az eszközön keresztül folyik ki. A konyhai csaptelepre csatlakoztatott csapszűrő útváltó csapja függőleges vagy vízszintes helyzete határozza meg a csapvíz útját. Függőleges helyzetben a csapvíz szűretlenül kifolyik a konyhai csaptelepből, vízszintes helyzetben pedig a csapszűrőbe folyik, majd szűrést követően kifolyik annak saját kifolyócsövén keresztül. A csapvíz szűrése és a tisztított víz kifolyása rögtön megindul a konyhai csaptelep megnyitásával, ha az útváltó csap karja vízszintes helyzetben van. Ügyelni kell, hogy forró vizet ne engedjünk át a csapszűrőn! Ezért javasolt először mindig úgy megnyitni a csapvizet, hogy a csapszűrő útváltó csapja függőleges helyzetben van, majd, ha megbizonyosodtunk, hogy nem forró víz jön a csapból, akkor állítjuk át az útváltó csapot vízszintes irányba.

Az Economy INOX csapszűrő főbb jellemzői:

  • Szűrőház anyaga: SS304, élelmiszeripari rozsdamentes, szálcsiszolt acél, ezáltal a készülék nem csak esztétikus, hanem törés biztos is egyben.
  • Szűrőház méretei: átmérője - 5,5 cm, magassága - 13 cm
  • Súlya: 360 g
  • Aktívszén szűrőtöltet kókuszhéjból
  • Maximális működési hőmérséklet: 38°C
  • Megengedett hálózati víznyomás: 1-4 bar
  • Csatlakozási méret: 1/2"

Felszerelése: nagyon egyszerű; a vízcsap szűrő-perlátorát eltávolítva, annak helyére kell feltekerni. (A magyar szabványnak megfelel, így a készülék felszerelhető a legtöbb magyar otthonban.) Utazáskor, nyaraláskor könnyedén szállítható, majd felszerelhető.

A csapszűrő nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.

Az Economy INOX fémházas csapszűrő karbantartása: különösebb karbantartást a csapszűrő nem igényel. Ha a szűrőbetét elhasználódott és már nem szűr hatékonyan, a szűrőházat szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét könnyen kicserélhető.

Szűrőbetét kapacitása: az Economy INOX csapszűrő maximum 20.000 liter víz megtisztítására képes, utána szűrőbetét csere szükséges.

Javasolt szűrőcsere: maximum 6 havonta vagy a szűrőbetét telítődését követően, amelyik előbb bekövetkezik. A szűrőbetét élettartama függ a kezelendő víz minőségétől (összetételétől és szennyezettségétől) és az átfolyt víz mennyiségétől.

Csere szűrőbetét: EW-INOX-CART-C, a terméket és az árát itt megtekintheti >>

Gyártás helye: Kína

CleanLife - www.cleanlife.hu

A termék felvétele: 2023 február 24, péntek.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről vissza
Alábbi termékeink is érdekelhetik:
Csővágó max. 15mm csőhöz
Csővágó max. 15mm csőhöz
Útváltó szelep asztali víztisztítókhoz, egyirányú, 3/8" műanyag csőhöz, műa. karral, hollanderrel
Útváltó szelep asztali víztisztítókhoz, egyirányú, 3/8" műanyag csőhöz, műa. karral, hollanderrel
Economy INOX csapszűrő betét
Economy INOX csapszűrő betét
PurePro 80 GPD RO membrán szűrőbetét
PurePro 80 GPD RO membrán szűrőbetét
SMART Chlorine Free zuhanyszűrő betét (tölthető)
SMART Chlorine Free zuhanyszűrő betét (tölthető)
Átalakító adaptergyűrű M22/24, FÉM
Átalakító adaptergyűrű M22/24, FÉM